Kategorier
Nyheter Utbildningar

Lösningsfokuserat ledarskap 2021-3

– teamarbete på din egen arbetsplats och i samverkan mellan organisationer

För vem?

Ledare utan personalansvar inom medlemsorganisationerna i Samordningsförbundet Västerås; AF, FK, Region Västmanland, samt Västerås stad.

Antalet deltagare är max 18 personer.

Inga förkunskaper i lösningsfokuserat arbetssätt krävs. Dag 1 i utbildningen fokuserar på grunderna i lösningsfokus.

När?

Dag 1: Måndagen den 22 november
Dag 2: Tisdagen den 7 december
Dag 3: Fredagen den 17 december
Dag 4: Fredag den 22 januari 2022

Tid: Samtliga dagar klockan 8.30-16.00digitalt via Zoom.

OBS! Dag 1 i utbildningen tar upp grunderna i det lösningsfokuserade arbetssättet. Om du redan deltagit i grundutbildning och behärskar dessa kan du välja att hoppa över dag ett. Mejla oss i så fall efter att du fått ditt välkommenmejl så att vi kan notera detta.

Var? Den digitala plattformen ZOOM

Utbildningen är digital. OBS!! klicka här för info! (pdf)

Förutsättningen är att Du kan delta samtliga dagar, dvs dag 1-4 alternativt dag 2-4 om Du bestämmer Dig för att ej delta dag 1!

Utbildningen syftar till att skapa en engagerande lärprocess där deltagande ledares erfarenheter och önskningar tas tillvara – för ledarnas egen utveckling av det de önskar. Syftet är också utveckling av det lösningsfokuserade förhållningssättet och tillgång till fler konkreta verktyg direkt användbara i ledarskapet. Det vi gör under utbildningen kan direkt omsättas i vardagen för att öka samarbete och samverkan.

Utbildningen bygger på dialog och reflektion om utvecklingsfrågor från det dagliga arbetet som ledare. Utbildningen ska bidra till utveckling av det egna ledarskapet i dialog med andra ledare inom samordningsförbundens parter. De lösningsfokuserade verktygen förstärker hantverket i goda, utvecklande samtal.

Kategorier
Nyheter

Utbildning lösningsfokuserat arbetssätt

Lösningsfokuserat arbetssätt

Kategorier
Nyheter

Handledarutbildning i GrönKvist

GrönKvist logo med burkar.

Datum för utbildningen till GrönKvisthandledare:
Dag 1-2: 19 oktober – 20 oktober, klockan 8.30-16.00, fysiskt möte i Västerås
Dag 3: 16 november, klockan 8.30-16.00, digitalt via Zoom
Samt ett handledningstillfälle 3 timmar via Zoom i december 2021 eller
januari 2022, datum bestäms längre fram.

Omedelbart efter de två första utbildningsdagarna kan du börja leda en GrönKvistgrupp i din verksamhet. Så börja gärna redan nu planera för implementering och gruppstart. Information och foldrar för implementering finns på gronkvist.nu. Kontakta oss om du vill samtala om hur det kan gå till.

Anmälan senast den 13 september

Varmt välkommen
Samordningsförbunden i Västmanland

Förbunden i länets logos

Inbjudan och anmälan:


Lösningsfokuserade ledtrådar 2021 med fokus på ”hur vi bygger lösningsfokuserade samtal genom dialogorientering”

Föreläsare: Haesun Moon

  • Halvdag 14 oktober – Introduktion till lösningsfokuserad coachning, för dig som är helt ny till arbetssättet eller för dig som vill få en hjälpsam nystart. Inga förkunskaper krävs för denna halvdag.
  • Heldag 15 oktober – För dig som vill djupdyka i hur du i grunden kan omvandla dina samtal genom att mikroanalysera dem och reflektera. Grundläggande kompetens i lösningsfokuserade samtal krävs för denna heldag.

Delta i en av dagarna eller i båda!

Vi träffas i lokal i Västerås.

Haesun kommer att prata lättförståelig och långsam engelska men när vi samarbetar i rummet kommer vi att prata svenska. Vi kommer både att få höra Haesun föreläsa och själva få spela in korta sekvenser på våra mobiltelefoner och analysera med hjälp av den smarta DialogOrienteringsKvadranten. Allt görs som lättsamma och lärorika experiment som ger en utveckling av hur vi samtalar med andra.

Haesun Moon kommer ända från Kanada för att möta oss. En riktig superchans som vi rekommenderar alla som är intresserade av lösningsfokuserade samtal.

Varmt välkommen!

Anmälan och mer information om de båda dagarna via länken: